Geert Lokhorst wint Student Award 2019

Tijdens de Najaarsbijeenkomst in Gent heeft het BMM Redactiecomité Geert Lokhorst uitgeroepen als winnaar de Student Award voor zijn thesis “THE GOOD, THE BAD AND THE PRIORITY. EU trade marks, legal certainty and good faith in conflicts with senior users of a distinguishing sign”.

 

Hieronder vind je de motivering voor de keuze:

Naar goede gewoonte, kent de BMM een Student Award uit aan de student die het afgelopen jaar een uitstekende scriptie heeft geschreven over merken, modellen en/of tekeningen, handelsnamen of auteursrecht.

Vorig jaar werd er uitzonderlijk een jaar overgeslagen, waardoor de BMM dit jaar vele scripties te verwerken kreeg van studenten uit 2017, 2018 en 2019. Het deed ons veel plezier om talrijke inzendingen te ontvangen die van heel goede tot uitstekende kwaliteit waren.

Eén van hen sprong er toch bovenuit, met als veelbelovende titel: “THE GOOD, THE BAD AND THE PRIORITY. EU trade marks, legal certainty and good faith in conflicts with senior users of a distinguishing sign”. In een omvangrijk werk van bijna 100 pagina’s behandelt de auteur de samenloop en conflicten tussen enerzijds het EU-merkenrecht en anderzijds  nationale merken en andere rechten die niet in publieke registers zijn opgenomen.

Hij baseert zijn onderzoek op de drie leidende rechtssystemen van de meeste lidstaten (Germaans, Angelsaksisch en Napoleonistisch) en besteedt aandacht aan de gevolgen van oudere rechten als er toch een (jonger) EU-merk wordt aangevraagd; wanneer is dan sprake van kwade trouw?

De BMM redactie was vooral onder de indruk vanwege de heldere pen van de auteur ondanks het (niet eenvoudige) onderwerp en het uitgebreide onderzoek naar andere rechtsgebieden. Bovendien waardeert de BMM dat de auteur praktisch meedenkt met de rechthebbende en het geheel overzichtelijk en toegankelijk houdt.

Het resultaat is een mooie vogelvlucht langs de meest voorkomende issues bij samenloop en conflicten tussen EU-merken en andere rechten die voor menig advocaat, gemachtigde en merkhouder tot hoofdpijn leiden.

De zeer verdiende winnaar van de BMM Student Award 2019 is dan ook Geert Lokhorst!