Nieuw digitaal platform toont mkb de meerwaarde van intellectuele eigendom

Uit Europees onderzoek blijkt dat ruim 90% van de ondernemers geen geregistreerde intellectuele eigendomsrechten heeft. Daarom lanceren 5 Nederlandse en Belgische organisaties op 26 april 2022 (Wold IP Day) een nieuw digitaal platform over intellectuele eigendom.

Een samenwerking tussen het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP),  Octrooicentrum Nederland, Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO), Sowalfin, en de FOD Economie resulteerde in een nieuw online platform: Create, Protect & Benefit. Het platform moet bedrijven bewust maken van de voordelen van intellectuele eigendom, maar evengoed van de risico’s als je je ideeën, producten en diensten niet beschermt.

Create, Protect & Benefit is opgebouwd rond 12 zogenaamde smart guides. Zij beantwoorden de meest voorkomende vragen van ondernemers. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat niemand je product kan kopiëren? Waarom zou je ook het uiterlijk van je product moeten beschermen? Of hoe bewijs je dat je de eerste was met een bepaald idee?

Videotrailers zijn te vinden op: